• Știri

Cei care vor sa ofere astfel de servicii trebuie autorizati de directiile de sanatate judetene. Lista centrelor unde se pot face astfel de analize va fi publica si va fi afisata la sediul DSP-urilor.

Analizele trebuie facute in centrele in cauza atat de cei care vor permis pentru categoria B, dar si de conducatorii de tramvai sau autovehicule.

“Faptul ca se cere acestor centre medicale sa aiba contract cu asigurarile certifica servicii de calitate si ca respectivele cabinete sunt autorizate. Listele centrelor medicale unde se pot face analize vor fi publice, afisate la sediul DSP-urilor, dar si la politie sau scolile auto.

Nu se schimba nimic in privinta sumelor de bani care trebuie platite pentru analizele respective”, a declarat Oana Grigore, de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii, pentru Evenimentul Zilei.

Dupa ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial, unitatile care se afla in contract cu casele de asigurari pot depune dosare in vederea autorizarii la directiile de sanatate publica.

Directiile de sanatate vor fi obligate sa faca publice lista cuprinzand numele unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie, precum si datele de contact ale acestora si sa o actualizeze permanent.

Costurile pe care viitorii soferi sau de cei carora le expira permisul vor fi nevoiti sa le plateasca pentru fisa medicala, ce include consultatii la ORL, oftalmologie sau psihiatrie, variaza intre 80 de lei si peste 450 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *