• Știri

Potrivit reprezentantilor aeroportului, doua avioane au decolat miercuri dimineata de pe aeroportul din Timisoara insa nu se stia in care dintre cele doua aeronave s-ar putea afla dispozitivul explozibil. Astfel, pilotii a doua curse au decis sa se intoarca la sol.

Unul dintre avioane, care a decolat miercuri dimineata de pe aeroportul din Timisoara si urma sa ajunga in Londra, a ajuns inapoi pe aeroport, spune purtatorul de cuvant al aeroportului.

“Aeornava care trebuia sa ajunga la Londra a ajuns la sol si se fac verificari de siguranta, nu s-a gasit nimic suspect. Aeronava a decolat in conditii normale, insa la un moment dat s-a primit o amenintare cu bomba. Pasagerii sunt in aerogara, 165 de persoane. Sunt speriati, dar sunt in siguranta”, a declarat Corina Lupulescu, purtatorul de cuvant al aeroportului Traian Vuia, contactata telefonic de Realitatea TV.

Directorul aeroportului a declarat ca se fac verificari pentru a afla in care aeronava se afla dispozitivul.

“Noi verificam toate aeronavele posibile unde ar putea exista o bomba. Amenintarea nu a fost facuta cu dedicatie pentru o singura cursa. (…) In momentul de fata se cauta toate variantele posibile”, a declarat Cornel Sinmartineanu, directorul aeroportului Traian Vuia.

Unul dintre pasagerii aflat la bordul unei aeronave care circula ruta Bucuresti-Timisoara, si care a aterizat miercuri dimineata, a fost retinut de procurorii DIICOT. Este vorba despre un barbat in varsta de 48 de ani din Constanta. Aeronava a fost escortata de doua MIG-uri, informeaza Realitatea TV.

Avionul a fost verificat, insa la bord nu s-a gasit nimic suspect.

Compania WizzAir a comunicat ulterior ca operatorii turnului de control au transmis informatii eronate cu privire la aeronava vizata de alerta cu bomba si si-au cerut scuze pentru confuzie.

Telefonul care anunta ca intr-una din aeronave se afla o bomba a fost primit la biroul de informatii al aeroportului “Traian Vuia”.

Amenintarea cu bomba a fost primita la aproximativ 10 minute de la decolare. La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de politie si ambulante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *