• Știri

Avand 65.000 de angajati, aceste sectoare de business au inregistrat vanzari de 14,8 miliarde de euro in anul fiscal 2012/2013. Pretul propus al tranzactiei este fix. Acesta reprezinta o valoare a actiunilor de 12,35 miliarde de euro si o valoare neta a activelor operationale de 11,4 miliarde de euro.

Daca aceasta oferta va fi aprobata si definitivata, Alstom se va concentra pe sectorul Transport, in care este lider global. Alstom va utiliza veniturile din aceasta tranzactie pentru a-si consolida afacerile in Transport. De asemenea si pentru a facilita o dezvoltare ambitioasa, plata datoriilor si a actionarilor.

Alstom ia in considerare achizitia sectorului energetic

Finalizarea tranzactiei va avea loc in functie de rezultatele procesului de control al fuziunii si de alte avize de reglementare. Conform codului AFEP-Medef, aprobarea finala a tranzactiei va fi inaintata actionarilor. Bouygues detine o participatie de 29% din Alstom. Compania si-a anuntat intentia de a nu vinde actiunile detinute inainte de aceasta aprobare. De asemenea, Bouygues va sprijini recomandarile facute de Consiliului Director al Alstom.

Beneficii Siemens


Consiliul Director a luat in considerare, de asemenea, o declaratie de intentie din partea Siemens, in vederea unei tranzactii alternative. Siemens va beneficia de acces la informatiile necesare pentru a face o oferta ferma, daca va dori acest lucru. Aceasta declaratie va fi analizata in linie cu interesele corporative si ale tuturor actionarilor Alstom, conform angajamentelor asumate.

Patrick Kron, Presedinte si CEO al Alstom, a declarat: „Prin asocierea afacerilor complementare Alstom si GE din domeniul energiei poate lua nastere o entitate mai competitiva, capabila sa satisfaca mai eficient exigentele clientilor. Angajatii Alstom s-ar alatura astfel unui jucator global major, care dispune de mijloacele necesare pentru a investi in oameni si tehnologie, cu scopul de a veni in sprijinul clientilor din domeniul energiei pe termen lung. Tranzactia propusa ar permite Alstom sa isi dezvolte sectorul de Transport ca o companie de sine statatoare, cu un bilant contabil solid, pentru a beneficia de oportunitatile de pe piata dinamica a transportului feroviar.”

Alstom va ramane o companie listata, in domeniul Transport

Compania are sediul central in St Ouen. Sectorul Transport a generat vanzari de 5,5 miliarde de euro in anul fiscal 2012/13, este prezent in 60 de tari si are 27.000 de angajati, dintre care 9.000 in Franta.

Tranzactia propusa ar presupune concentrarea companiei Alstom, listata la Bursa din Paris, pe activitatile de Transport. De asemenea, aceasta ar oferi Alstom Transport independenta financiara necesara pentru a-si accelera dezvoltarea pe o piata in crestere, cu fundamente solide rezultate din cresterea economica, urbanizarea accentuata si preocuparea pentru protectia mediului inconjurator. Sub actuala conducere si alaturi de Bouygues, ca actionar pe termen lung, Alstom Transport s-ar afla intr-o pozitie favorabila pentru dezvoltare.

Sursa foto: https://www.alstom.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *