• Știri

Cresterea cu 2,0% a afacerilor din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor comparativ cu luna decembrie nu a putut compensa in luna ianuarie scaderile din comertul cu autovehicule (-31,2%), din sectorul de intretinere si reparare a autovehiculelor (-26,0%) si a comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10,3%), astfel incat cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a diminuat cu 24,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna ianuarie 2011 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere de 3,1%, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-17,3%), de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-13,2%), de la alte activitati (-9,1%) si de la activitati de spalare, curatare si vopsirea  textilelor si blanurilor (-8,4%). Cresteri s-au inregistrat la jocurile de noroc (+11,2%) si la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor  (+5,1%).

Comertul cu autovehicule a avansat cu aproape 20% comparativ cu ianuarie 2010

Comparativ cu ianuarie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat pe total o crestere cu 10,7%, datorata avansului comertului cu autovehicule (+19,6%), comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+8,1%), activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,7%) si comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei in luna ianuarie 2011 a inregistrat o cifra de afaceri cu 7,3% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor include toate activitatile (cu exceptia fabricarii si inchirierii) privind autovehiculele si motocicletele, inclusiv camioane, cum ar fi vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a vehiculelor noi si second hand, repararea si intretinerea vehiculelor si vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a pieselor si accesoriilor pentru autovehicule si motociclete. Sunt incluse, de asemenea, activitati ale agentilor comisionari implicati in vanzarea cu ridicata sau cu amanuntul a vehiculelor, vanzarea cu ridicata a autoturismelor la licitatie sau prin internet. Aceasta diviziune include, de asemenea, activitati ca spalarea, lustruirea vehiculelor etc. Aceasta diviziune exclude vanzarea cu amanuntul a carburantilor si a produselor de racire sau lubrifiere sau activitati de inchiriere a autovehiculelor sau motocicletelor.

Serviciile de piata prestate populatiei sunt acele activitati care fac obiectul vanzarii si cumpararii pe piata – avand ca principal beneficiar populatia – si sunt produse de societati ale caror venituri provin in proportie de cel putin 50% din vanzarea productiei proprii, indiferent de denumirea preturilor practicate (tarif, taxa, pret de vanzare). In ancheta lunara privind serviciile de piata prestate in principal pentru populatie sunt cuprinse activitatile: hoteluri si restaurante, activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; activitati de asistenta turistica, jocuri de noroc si alte activitati recreative, coafura si alte activitati de infrumusetare, spalarea, curatarea articolelor textile si a produselor din blana, activitati de pompe funebre, intretinere corporala si alte servicii pentru persoane fizice. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *