• Știri

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in mai fata de luna similara a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a majorat cu 5,7%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 3,6%.

Cresterile din comertul auto s-au datorat vanzarilor de autovehicule, care au crescut cu 5,8%, si celor de piese si accesorii pentru autovehicule, care au urcat cu 4,1%.

ScÇŽderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor, de 56,5%, si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor, de 0,5%.

Comparativ cu aprilie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai atat ca serie bruta cu 5,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a avansat ca serie bruta cu 5,3%, iar ca serie ajustata a scÇŽzut cu 2,7%.

In perioada analizata au inregistrat cresteri vanzarile de autovehicule (+8,2%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+2,1%), iar scadere comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinere si reparare a motocicletelor (9%).

In ceea ce priveste serviciile prestate populatiei, activitatile hotelurilor si restaurantelor au inregistrat cea mai mare crestere, de 18,4%, urmate de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare, de 8,2%, activitÇŽtile agentiilor turistice si tur-operatorilor, de 6%, si de activitatile de spÇŽlare, curÇŽtare si vopsirea textilelor si blÇŽnurilor, de 0,3%. Serviciile provenite din alte activitati si jocurile de noroc au consemnat reduceri de 12,7% si, respectiv, 10,2%.

In primele cinci luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, fata de perioada similara din 2010, cu 3,7% ca serie bruta si cu 4,5% ca serie ajustata. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat ca serie bruta cu 6,7% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,7%. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *