• Știri

Proiectul „Cargo Tim – Studii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Transportului Intermodal de Marfa la Aeroportul International Timisoara”, a fost evaluat pozitiv. Acesta a trecut de toate etapele de selectie, iar Comisia Europeana urmeaza sa elaboreze decizia de finantare.

Proiectul va avea o valoare de 2 milioane de euro. Va fi finantat 50% din fonduri nerambursabile si 50 % din fonduri proprii ale aeroportului.
„Proiectul propus este complementar proiectului Terminalul Intermodal de Marfa de la Remetea Mare. Acesta va asigura conectarea cu transportul aerian. In acest fel realizandu-se un complex multifunctional, care sa asigure circulatia rapida intre diferite mijloace de transport: aerian, feroviar si rutier.”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Aeroportul International Timisoara un proiect de 2 milioane de euro

                Principalele elemente de infrastructura ce sunt vizate sunt realizarea suprafetelor de miscare pentru aeronave de transport marfa, precum si platforme pentru calea ferata si pentru transportatorii rutieri.  Partile componente ale Terminalului Intermodal de la Aeroport vor fi:

  • Centrul Cargo,
  • Terminalul de cale ferata
  • Reabilitarea liniei ferate existente in perimetrul aeroportului si conexiunea acesteia la reteaua nationala,
  • Parcari pentru autoturisme
  • Conexiuni de transport.


Programul TEN- T a fost stabilit de catre Comisia Europeana pentru a sprijini construirea si modernizarea infrastructurii de transport in intreaga Uniune Europeana. Prin acest program se ofera sprijin financiar in vederea realizarii unor proiecte importante de infrastructura de transport in conformitate cu obiectivul european de extindere a competitivitatii, crearea de locuri de munca si coeziunea europeana.

Aeroportul International Timisoara va pregati si un alt proiect european, finantat prin programul POS – T (Programul Operational Sectorial Transport) pentru perioada 2014-2030, prin care va construi infrastructura necesara Terminalului Intermodal. Acest obiectiv a fost cuprins in Masterplanul General de Transport si inclus pe lista investitiilor prioritare la nivel national.

Sursa foto: https://www.aerotim.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *