• Știri

“In conformitate cu prevederile H.G. nr. 791/2009, in perioada iulie-august, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a fost evaluat de catre o comisie numita prin Ordin al Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, pentru verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca aeroport international.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii”, informeaza comunicatul.

Raportul comisiei de evaluare mentioneaza ca, in actuala configuratie a terminalelor Aeroportului Henri Coanda, sunt indeplinite toate conditiile de certificare ca aeroport international, precizand ca AIHCB asigura un nivel optim al facilitatilor si serviciilor necesare pentru o procesare rapida a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, marfii si postei.

Potrivit comunicatului, dupa finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitii “Extindere sala de imbarcare”, care va introduce modificari semnificative in actuala configuratie, prin cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la sase milioane de pasageri anual si a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea in scopul verificarii indeplinirii conditiilor de certificare ca aeroport international, in noua configuratie.

In ceea ce priveste Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AV), au fost initiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmand sa se transmita catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport international si pentru acest aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *