• Știri

Master Planul General de Transport al Romaniei reprezinta strategia nationala a Ministerului Transporturilor pentru perioada 2015-2030. In cadrul Master Planului General de Transport al Romaniei au fost incluse doua obiective majore atat la nivel national, cat si la nivel european. Valoarea totala a realizarii acestor obiective este de 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Este vorba de realizarea unui Terminal Intermodal de Marfa si a unui Terminal Intermodal de Pasageri. Aceste obiective au fost incluse in Master Plan la capitolul 7 – Transport Aerian.

Terminalul de Marfa va include Centrul Cargo, platforma de stationare aeronave, terminalul de cale ferata, reabilitarea liniei ferate existente in perimetrul aeroportului si conectarea acesteia la reteaua nationala, parcari pentru autovehicule si conexiuni de transport.

„Cargo Tim – Studii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Transportului Intermodal de Marfa la Aeroportul International Timisoara”

A fost aprobat de catre Comisia Europeana proiectul „Cargo Tim – Studii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Transportului Intermodal de Marfa la Aeroportul International Timisoara” pentru finantare prin programul european TEN-T. Acesta reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea aeroportului spre zona de marfa. Administratia aeroportului a facut demersuri pe langa Ministerul Transporturilor ca in Master Plan sa apara specificat caracterul de intermodalitate a acestui obiectiv.

82 de milioane de euro pentru Aeroportul International Timisoara

Terminalul de Pasageri va fi construit etapizat si va include o aerogara de mari dimensiuni dotata cu toate facilitatile comerciale si operationale. De asemenea, va fi construita o autogara  legata printr-o galerie comerciala de aerogara, care va deservi transportul public si care va reprezenta un nod rutier important prin care se va facilita transportul pasagerilor cu autobuzul spre destinatii regionale si internationale. In plus, vor fi construite si spatii comerciale, parcari auto, dar si o gara pentru a asigura legatura intre aeroport si magistrala feroviara pe ruta Viena-Budapesta-Timisoara-Bucuresti.

„Aceste doua investitii majore, esentiale pentru judetul Timis si incluse in Master Planul General de Transport, vor avea un rol extrem de important pentru regiunea de vest a Romaniei. Dezvoltarea zonei economice se va realiza prin imbunatatirea infrastructurii din aceasta parte a orasului, vor fi create locuri de munca in cadrul aeroportului si in zonele adiacente. Companiile private vor avea noi oportunitati de dezvoltare prin oferirea unor legaturi excelente intre caile rutiere, prin conexiunile cu soseaua de centura si autostrada, si cele feroviare si aeriene. De asemenea, prin eliminarea traficului greu din oras, va fi redusa poluarea si congestia traficului urban si va fi mentinuta in stare mai buna infrastructura rutiera urbana. Calatorii vor avea parte de conditii de calatorie mai bune, de timp redus de sedere si de legaturi optime spre destinatia lor finala”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Sursă imagine: www.pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *