• Știri

Ministrul Mediului a remarcat afluxul mare de proprietari de masini vechi la Remat, unii dintre acestia stand la coada si o zi intreaga, insa a apreciat ca in perioada urmatoare afluxul va mai scadea. El a dat asigurari ca fondurile pentru programul “Rabla” sunt suficiente si vor fi suplimentate daca va fi nevoie.

La randul sau, premierul Emil Boc a asigurat ca programul “Rabla” dispune in acest moment de resurse pentru cel putin 60.000 de masini casate.

“Avem resurse financiare pentru cel putin 60.000 de masini si daca va fi nevoie avem resurse sa suplimentam programul. Afluxul mare de masini duse la casare este in primul rand efectul flexibilizarii programului. Mai departe romanii sa nu isi faca probleme, pentru ca existe resurse financiare pentru program”, a mentionat premierul.

Potrivit cifrelor oferite de ministrul Borbely, 15.950 de masini au fost predate la casare in primele noua zile ale programului “Rabla”, fiind predate la rematuri 32.600 de cupoane valorice.

In forma sa initiala, programul “Rabla” 2010 prevede casarea a 60.000 de masini vechi, din care 40.000 din partea persoanelor fizice si 20.000 din partea persoanelor juridice.

 

Fondurile pentru programul Rabla ar putea fi suplimentate

Guvernul are suficiente resurse financiare pentru a colecta cel putin 60.000 de masini uzate in cursul acestui an, iar daca va fi nevoie va suplimenta fondurile pentru “Programul Rabla”, a anuntat, marti, premierul Emil Boc.

Declaratia a fost facuta in cadrul vizitei la Ploiesti, la Remat Holding, firma unde sunt colectate autovehiculele in cadrul “Programului Rabla”, unde premierul a vorbit cu oamenii aflati in curtea companiei pentru a-si preda masinile uzate contra cupoanelor din programul de reinnoire a parcului auto.

Emil Boc a asistat, de asemenea, la procesul de compactare a unui autoturism in cadrul “Programului Rabla”, informeaza Mediafax.

Premierul a mers la Ploiesti la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar cand a coborat din masina a spus ca vrea sa le arate romanilor ce se poate cumpara prin “Programul Rabla”.

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca de la relansarea programului au fost colectate 15.950 de rable, in conditiile in care Guvernul a tiparit 40.000 de cupoane si a predat catre Remat, pana acum, 32.600 de cupoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *