16 februarie 2023
  • Rutier

Peste 4.000 de accidente rutiere au avut loc în România în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022. Datele Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) arată că în total s-au înregistrat 4.261 accidente. 18,4% au fost cauzate de indisciplina pietonilor, 17,3% s-au produs din cauza nerespectării regimului legal de viteză, iar în 11,4% din cazuri bicicliștii au fost de vină. În aceste condiții, Industrie Mică Prahova SA lansează studiul “Viteza – o cauză principală a accidentelor rutiere”.

“Viteza - o cauză principală a accidentelor rutiere”.

Specialiștii de la Industrie Mică Prahova subliniază că de-a lungul timpului au fost elaborate diverse studii legate de consecințele vitezei excesive la volan.“Concluziile diferitelor perspective cu privire la viteza excesivă sunt similare. Viteza este una dintre principalele cauze ale pierderilor de vieți omenești pe șosele. Aceasta este și un principal factor de risc pentru coliziunile din trafic. Orice măsură privind managementul vitezei ar trebui reflectată în primul rând în designul drumurilor”, afirmă Iulia-Mihaela Matreș, directorul general adjunct al Industrie Mică Prahova SA.

“Viteza – o cauză principală a accidentelor rutiere”. Care sunt soluțiile?

Studiul relevă și faptul că există o serie de alți factori care au influență asupra vitezei conducătorului auto. Printre care se numără: educația, factorii de drum, condițiile de trafic și limita de viteză.
Studiul creat reprezintă “un cumul al diverselor abordări internaționale privind managementul vitezei și prezintă soluții simple, a căror implementare nu necesită eforturi financiare majore”, așa după cum a declarat Iulia-Mihaela Matreș. „Marcajele și indicatoarele rutiere sunt soluții care pot contribui la reducerea semnificativă a numărului victimelor din accidente rutiere”, a mai punctat Matreș.

“Viteza - o cauză principală a accidentelor rutiere”.

Un rol semnificativ în avansarea soluțiilor de diminuare a vitezei îl au campaniile de conștientizare în acest domeniu.
Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării rutiere orizontale și verticale din anul 1990. Blogul Drumul în siguranță este unicul blog de companie din România pe tematica siguranței rutiere. A fost creat în urmă cu 10 ani, în urma semnării Cartei Europene a Siguranței Rutiere.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *