• Eco
Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula în Capitală

Solaris Bus & Coach este lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public. Compania anunță prezența unui autobuz Urbino 12 cu hidrogen în București. Acest fapt ca urmare a unei colaborări cu STB și Primăria Municipiului București.

Astfel, cetățenii Capitalei au ocazia să circule cu autobuzul cu hidrogen marca Solaris. Vehiculul urmând să funcționeze în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie pe traseul liniei 336.

Autobuzul Urbino 12 cu hidrogen va fi prezent timp de mai bine de o săptămână pe traseul stabilit în București. Astfel încât sa fie testat de administrația locală, în vederea familiarizării cu cea mai nouă tehnologie de propulsie. Mizând în același timp și pe conștientizarea eficienței folosirii hidrogenului ca sursă de energie.

Această acțiune face parte dintr-un tur național început de Solaris în luna octombrie 2021. În acest fel un autobuz cu hidrogen este prezentat în douăsprezece orașe din România. Turul autobuzului Solaris Urbino 12 prin cele 12 orașe din România este realizat în colaborare cu Linde Gaz România. Acesta din urmă asigură alimentarea cu hidrogen.

„Pentru o perioadă de mai bine de o săptămână, punem la dispoziția călătorilor din Capitală un autobuz Solaris cu hidrogen. Cea mai sustenabilă tehnologie în industria de transport public, pe care vor avea posibilitatea să îl testeze pe traseul liniei 336. Prin acest demers, sperăm să convingem autoritățile bucureștene să adopte această soluție inovatoare. Aceasta fiind disponibilă deja în mai multe orașe europene, cu beneficii importante din punct de vedere al costurilor, dar și a protecției mediului înconjurător. Mai mult decât atât, componenta ecologică ce îl definește garantează o experiență de călătorie complet lipsită de emisii poluante, care pe viitor va avea un impact pozitiv semnificativ în calitatea vieții cetățenilor.”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula în Capitală

Autobuzul Solaris cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării, ce garantează o experiență plăcută de călătorie atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat și de o serie de beneficii. Printre care se numără: sistemul de climatizare, camerele de supraveghere, dar și un sistem modern de informare. De asemenea, aceștia își vor putea reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile. În timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziție o rampă și un compartiment pentru scaune cu rotile.

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate. Care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este de asemenea echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Hidrogenul necesar pentru propulsare, furnizat de Linde Gaz în cazul acestui proiect, este stocat în stare gazoasă în rezervoare de ultimă generație, plasate pe partea superioară a autobuzului. Singurele subproduse generate în timpul funcționării autobuzului sunt căldura și apa sub formă de vapori, fapt pentru care vehiculele nu eliberează substanțe nocive pentru mediu.

Sursă foto: https://www.solarisbus.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *