• Rutier

Votul negativ al Austriei a stârnit multe controverse, atât la nivel național, cât și în Parlamentul European. Majoritatea consideră că România era pregătită să adere la spațiul Schengen! Impactul este major pentru economia țării noastre, însă cei mai afectați sunt transportatorii români. Transportatorii români vor aderarea la spațiul Schengen cât mai repede. De aceea, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) face apel către Guvern pentru adoptarea unor măsuri imediate.

Reamintim că pentru aderarea la spațiul Schengen este nevoie de unanimitate de voturi favorabile. Întrucât România și Bulgaria sunt luate “la pachet”, UNTTR solicită Guvernului României eliminarea controalelor la frontieră cu vecinii de la sud de Dunăre.

Transportatorii români vor aderarea la spațiul Schengen

România și Bulgaria, împreună spre rutele rutiere fără frontiere

Încă din 2007, când au aderat  la Uniunea Europeană, România și Bulgaria au făcut echipă pentru intrarea în spațiul Schengen. Împreună. Pentru că sunt necesare eforturi comune. Pentru că este nevoie de un cadru legislativ solid. Pentru că trebuie reduse cotele corupției. Pentru că este nevoie de transparență. Pentru că acestea sunt condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru eliminarea controalelor la granițe și liberă circulație. În acest spirit de solidaritate, UNTRR solicită Guvernului României ca împreună cu Guvernul Bulgariei să soluționeze urgent și pragmatic simplificarea până la eliminare a controalelor în frontieră dintre cele două țări. Voturile negative ale Austriei și Olandei nu reprezintă un capăt de drum. Intensificarea eforturilor la nivel național și atingerea obiectivelor impuse de Comisia Europeană ne conduc spre aderarea la spațiul Schengen în viitorul foarte apropiat. Posibil în 2023.

Transportul rutier este un catalizator pentru economie

Prin neaderarea la spațiul Schengen, economia României este puternic afectată. Industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României, este cea mai afectată ramură economică. De aceea, votul negativ a fost condamnat, dar și controversat. Dincolo de demersurile diplomatice, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România  a tras un semnal de alarmă și intenționează să aibă o poziție vocală și fermă. Totul pentru binele transportatorilor, al economiei, al României.

Punctual, aderarea României la spaţiul Schengen duce la creșterea exporturilor și a competitivității exportatorilor. Implicit, accelerează creşterea economică şi balansează deficitul comercial. Cum? Prin reducerea timpului petrecut în vama, timp care se cuantifica în costuri mai mari și clienți mai puțini.

Transportatorii români vor aderarea la spațiul Schengen

Crunta realitate văzută din cabina TIR-urilor

Transportatorii spun că blocajele din vămile româneşti spre Ungaria şi Bulgaria înseamnă pierderi între 800 şi 1.000 de euro pe zi pentru fiecare camion. “Este o excepţie când nu este coadă”, spun şoferii de TIR care tranzitează ruta România-Ungaria-Austria-Germania-Belgia. Controalele amănunțite, în special pentru a detecta imigranții ilegal, sunt doar la trecerea din România în Ungaria.

Transportatorii români vor aderarea la spațiul Schengen

„Şoferii de camioane au stat chiar şi 72 de ore la punctele Calafat-Vidin şi Giurgiu -Ruse (puncte de trecere cu Bulgaria), iar la graniţa cu Ungaria stau între 12 şi 24 de ore. Şoferii sunt plătiţi pentru orele astea, problema este că li se termină timpul de lucru şi trebuie să găsească o parcare în care să se oprească. Logistic este foarte greu de gestionat această situaţie. Fiecare zi în care avem un camion blocat în vamă ne costă între 800 şi 1.000 de euro. Așteptăm de multă vreme aderarea la Schengen, blocajele la vamă s-au accentuat, mai ales vara aceasta“, a declarat pentru ZF Mircea Vlah, directorul general al Dumagas, unul dintre cei mai mari transportatori de marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *