• Rutier

Michelin, Continental și Pirelli sunt cei mai mari producători de anvelope de pe piața din România. Primul loc este ocupat de Michelin România, companie prezentă în țara noastră din anul 2001. Pe a doua poziție în clasament se situează Continental Automotive Products, iar podiumul este completat de Pirelli Tyres România.

Topul producătorilor de anvelope din România

Anvelopele Michelin, Pirelli și Continental sunt fabricate în România

Michelin Romania SA, companie prezentă în țara noastră din anul 2001, are în Romania 3 fabrici, două la Zalău și una la Florești. Din 2018, București reprezintă centrul de coordonare a regiunii Europa Centrală.

Continental Automotive Products SRL a anunțat atingerea bornei de 300 de milioane de unități produse la uzina sa de anvelope din Timișoara, concomitent cu împlinirea a 25 de ani de la înființarea acestei fabrici, și deservește clienți din Europa și din întreaga lume.

Topul producătorilor de anvelope din România

Pirelli Tyres Romania, subsidiara locală a companiei mamă din Milano, deține o uzină la Slatina, investițiile în această fabrică ducând la creșterea volumului de activități. Compania are o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei, în crestere cu 25% fata de anul precedent. Compania anunță investiții în continuare, pentru a mări producția.

Continental Timișoara: 300 milione de anvelope produse în 25 de ani

Uzina de anvelope din Timișoara a grupului german Continental a produs 300 de milioane de unități în cei 25 de ani de la înființare. În cei 25 de ani de activitate, Continental a investit peste 600 de milioane de euro și a angajat peste 2.700 de persoane în fabrica sa de anvelope din Timișoara, una din cele mai mari din Europa ale grupului, și unul dintre principalii contribuitori economici din regiune.

„Mă bucur nespus de mult să mă aflu aici alături de colegii mei din Consiliul Executiv și să sărbătorim împreună marile realizări ale echipei timișorene. Această aniversare este o mărturie a 25 de ani de angajament neobosit față de inovație și excelență. Doresc să adresez un sincer mulțumesc întregii echipe din Timișoara pentru marea lor dedicare și susținere.”, a declarat Christian Kötz, directorul sectorului de activitate Anvelope și membru al Consiliului Executiv al grupului Continental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *