• Eco

Chiar în Germania, lângă Berlin, Tesla le face concurență constructorilor germani. Elon Musk vrea să dubleze capacitatea la 1 milion de mașini pe an și 100 de gigawați oră de producție de baterii. Astfel, uzina va deveni cea mai mare din Europa, producând chiar mai mult decât Volkswagen.

Tesla vrea să dezvolte cea mai mare uzină din Europa


Tesla a cerut aprobarea autorităților locale germane pentru a face schimbări radicale la fabrica sa de lângă Berlin. Acesta fiind un pas cheie în planul de a dezvolta cea mai mare uzină auto din Europa.

Volkswagen, BMW și Mercedes nu țin pasul cu Tesla

Constructorii germani încearcă de mai mulți ani să producă mașini electrice care să țină pasul cu Tesla. Însă prețul și popularitatea vehiculelor constructorului american au depășit in Europa chiar și vânzările de mașini diesel. Când va fi la capacitate maximă, uzina Tesla de la Grunheide, ar avea o producție mai mare decât uzina Volkswagen din Wolfsburg. Aceasta ar rămâne în urmă cu o capacitate de 800.000 de vehicule și o producție de doar 400.000 de vehicule anul trecut. În prezent, Tesla produce în jur de 5.000 de mașini pe săptămână.

Vânzări record după reducerea prețurilor

Tesla Inc a anunţat că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul doi din 2023, depăşind estimările. Acest fapt datorat reducerilor de preţ şi subvenţiile din SUA care au făcut ca maşinile sale electrice să fie mai accesibile. În perioada aprilie-iunie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 vehicule. S-a înregistrat o creştere de 10% faţă de trimestrul precedent şi un avans de 83% faţă de anul trecut.

Cele mai vândute mașini electrice în România

Autoturismele electrificate au ajuns la o cotă de piaţă de 20,4%, în România, la finele primelor patru luni din 2023. Date funizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Pe piața națională, top 10 mărci, autoturisme şi autovehicule comerciale, după primele patru luni din anul 2023, este condus de către Dacia (16.608 unități), urmată de Renault (5.380 unități), Ford (3.379 unități), Hyundai (3.201 unități), Toyota (3.121 unități), Skoda (3.013 unități), Volkswagen (3.001 unități), Mercedes Benz (2.944 unități), BMW (1.566 unități) și Suzuki (1.287 unități).

Sursă foto: https://www.tesla.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *