13 decembrie 2022
  • Rutier

După cinci ani de la anunțarea conceptului Semi, uzina Tesla a livrat primul camion electric către PepsiCo. Elon Musk consideră că acest camion va reduce considerabil emisiile de dioxid de carbon și va salva lumea.

Tesla a livrat primul camion electric către PepsiCo

Elon Musk a declarat că Tesla Semi este cel mai performant camion de mare tonaj. Alimentat 100% cu baterii. Acesta va depăși modelele diesel, va asigura un plus de siguranță și va genera o capacitate ridicată și o tehnologie avansată de încărcare.

Elon Musk: „Dacă sunteți camionagiu și doriți cea mai tare platformă de pe șosea, aceasta este!” Cu toate acestea, experții din industria auto îl contrazic pe fondatorul Tesla, considerând că niciun camion pe baterii nu poate suporta încărcături atât de grele pe sute de kilometri.

Elon Musk pregătește o mare lovitură de marketing: “Tesla Semi va salva lumea!”

În 2017, Tesla anunța conceptul Semi despre care spunea că va fi produs în două versiuni. O versiune va fi cu o autonomie de 300 de mile la un preț de 150.000 de dolari. Cea de-a doua va fi cu o autonomie de 500 de mile ce ar urma să coste 180.000 de dolari.

Tesla a livrat primul camion electric către PepsiCo

Totuși, la cinci ani distanță, Tesla pregătește o puternică lovitură de marketing. A livrat primul camion către PepsiCo, dar restul este mister. Elon Musk nu a prezentat niciun detaliu tehnic sau financiar legat de Tesla Semi, dar anunță că acest camion va salva lumea. Nu se cunoaște nicio previziune – nici capacitatea de încărcare, nici autonomia bateriilor, nici prețul de listă și nici nu a furnizat o prognoză legată de livrările către PepsiCo sau alți clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *