• Eco

Transportatorii optează tot mai mult pentru camioanele electrice.  Volvo Trucks România a livrat primul autotractor Volvo FH Electric companiei Routier European Transport. Un al doilea camion va fi livrat în septembrie. Routier European Transport are o experiență de 17 ani pe piața de transport rutier și logistic. Compania vrea să implementeze o soluție de transport intermodal complet electrificată.

Routier European Transport a achiziționat primul Volvo FH Electric

Volvo Trucks a mai livrat un autotractor în România la începutul anului. Livrarea înregistrându-se la scurt timp după ce a început producția în serie a gamei de camioane grele electrice. Beneficiarul unui Volvo FH 4x2T Electric a  fost compania Blue River, care operează pentru Lidl.

Routier European Transport a achiziționat primul Volvo FH Electric

„Am avut ocazia să discut cu clienții din România și suntem încântați să constatăm că există un interes crescut pentru implementarea soluțiilor de electromobilitate și pe această piață. Prin urmare companiile sunt dornice să facă această transformare. O transformare care se bazează pe tehnologii noi, pe infrastructura de încărcare dar și pe noi servicii. Acestea le pot asigura clienților noștri disponibilitatea și autonomia de care au nevoie, iar noi investim activ. În contextul nevoii de a reduce drastic emisiile de CO2, am început producția și comercializarea de camioane electrice Volvo în 2019. De atunci am vândut 6.000 de unități în 40 de țări, în toată lumea. Fiind astăzi lideri de piață în Europa cu peste 50% cotă de piață pe segmentul de camioane electrice.”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks, aflat într-o scurtă vizită la București.

Soluție de transport intermodal complet electrificată

Strategia companiei Routier este de a implementa o soluție de transport intermodal complet electrificată. Astfel, pe lângă segmentul de transport feroviar electrificat, cele două autotractoare electrice Volvo FH Electric achiziționate vor asigura colectarea și livrarea mărfii la depozitul beneficiarului. Prin urmare, o soluție de transport sustenabilă folosind propulsie electrică cu emisii de CO2 reduse. Acestea vor opera în relație cu terminalele feroviare în care compania operează.

„Ne mândrim că Routier European Transport va oferi în acest an clienților săi transportul internațional 100% electric, prin achiziția primelor camioane electrice de la Volvo Trucks. Continuăm creșterea noastră cu hub-urile logistice din România și din afara țării (Germania, Italia, Olanda), cu acest nou serviciu de transport complet electric, pe o distanță de aproximativ 300 km. Oferim opțiunea folosirii capului tractor electric în hub-ul terminalelor de unde operăm serviciul intermodal, în Romania fiind vorba de relația Baia-Mare – Oradea și retur”, a menționat și Rareș Retegan, unul dintre acționarii Routier European Transport.

Sursă foto: http://routiertransport.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *