• Rutier

3 MILLIONTH QASHQAI PRODUCTION SUNDERLAND

Nissan Europa a stabilit cel mai important record în 2017, prin producția a trei milioane de Nissan Qashqai în UK, la numai un deceniu după ce vehiculul care a definit segmentul crossover și-a făcut debutul.
Atingerea acestui rezultat de referință de către fabrica Nissan Sunderland vine ca urmare a succesului în vânzări înregistrat la nivel european pentru modelele Datsun și Nissan, cu un total de 762.574 de vehicule, reprezentând cea mai bună performanță din toate timpurile pe parcursul unui an întreg, cu o creștere de 3,8% față de 2016. Qashqai a jucat un rol esențial în a ajuta Nissan să obțină aceste rezultate, modelul doborând un alt record important în acest an, înregistrând o creștere a vânzărilor cu 1,2%. Fabrica de la Sunderland a produs un număr record de 346.856 unități pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vândute în Europa. Vânzările excepționale ale Qashqai au ajutat Nissan să obțină o cotă de piață de 3,7% în Europa, cu creșteri majore pe cele mai puternice piețe: Spania (9,4% creștere a vânzărilor), Franța (3% creștere a vânzărilor) și Rusia (12,4% creștere a vânzărilor). Qashqai este modelul Nissan cu cel mai mare succes în Europa. Aflat deja la a doua generație, lansată în 2014, modelul a primit recent un facelift major. În total, Nissan Qashqai a câștigat mai mult de 80 de premii, dintre care 19 titluri de “Mașina Anului”.
Principalul punct de atracție pentru modelul Qashqai, în cei peste 10 ani de la lansare, a fost poziționarea sa în segmentul crossover urban, îmbinând cu succes atractivitatea și spiritul practic al unui SUV
cu dinamica la conducere și costurile de funcționare ale unui hatchback.
Paul Willcox, președintele Nissan Europe, a declarat: “2017 a fost un alt an al doborârii recordurilor pentru Nissan Europe, iar 2018 a început în același fel. Performanța Qashqai de a ajunge la 3.000.000 de vehicule produse în 10 ani este un punct de reper important, în contextul lansării în octombrie a noului și mult așteptatului Nissan LEAF care a înregistrat un record în precomenzi, cu câte o comandă la fiecare 10 minute.
Willcox a declarat că Nissan se așteaptă să doboare noi recorduri în 2018, vânzările totale ale industriei în Europa și Rusia crescând cu 2%, la 20,2 milioane de vehicule. Nissan se așteaptă ca piața europeană să crească cu 1%, până la 18,4 milioane de vehicule, iar Rusia să crească cu 7%, până la 1,8 milioane de vehicule.

3 MILLIONTH QASHQAI PRODUCTION SUNDERLAND


Kevin Fitzpatrick, VP Divizia Nissan pentru producție Europa, a declarat: “Fabrica Nissan din Sunderland, Marea Britanie, a sărbătorit multe realizări remarcabile, dar în istoria celor 30 de ani ai fabricii nu a mai existat nicio mașină ca modelul Qashqai. Qashqai a fost primul crossover urban, iar în deceniul de când am început producția, abilitățile și expertiza forței de muncă din Sunderland, combinată cu un up-grade al designului și un up-grade al calității interiorului, au menținut Qashqai în fruntea segmentului”.
Anul trecut Qashqai a beneficiat de evoluții premium semnificative concentrate pe patru aspecte – un nou design contemporan exterior, un nivel mai ridicat al calității interiorului, o performanță îmbunătățită a condusului și adăugarea noilor tehnologii Nissan Intelligent Mobility, pentru a oferi un nivel și mai ridicat de confort și încredere.
În octombrie 2016, Nissan a anunțat că viitoarea generație Qashqai, cea de-a treia, va fi produsă de asemenea tot la Sunderland.
Fabrica Sunderland a început producția noii generații Nissan LEAF în decembrie. De asemenea aici se fabrică și crossoverul Juke, precum și modelele premium INFINITI Q30 și QX30. Cu peste 30 de ani de succes, Sunderland este cea mai mare fabrică de automobile din UK din toate timpurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *