• Eco

Mercedes-Benz a anunțat că în maximum doi ani va transforma fabricile de transmisii de la Cugir și Sebeș. Acestea vor deveni unități de producție pentru motoare electrice și componentele acestora. Mercedes-Benz va produce motoare electrice în România.

Începând cu anul 2024, Mercedes-Benz va înlocui, treptat, producția de cutii de viteze. Va dezvolta divizia motoarelor cu emisii zero. Decizia constructorului german vine la zece ani de la anunțul oficial. Conform căruia va investi 300 milioane de euro în modificarea liniilor de producție ale fabricilor din România. Drept urmare, diviziile locale ale Mercedes Benz AG vor produce motoare electrice pentru noua gamă de mașini pe baterii EQ, informează Ziarul Financiar.

 Mercedes-Benz va produce motoare electrice în România

Fabricile de la Sebeș și Cugir, esențiale pentru constructorul german. Mercedes-Benz va produce motoare electrice în România.

Reprezentanții diviziei Star Assembly consideră că fabricile de la Sebeș și Cugir sunt puncte cheie în dezvoltarea noilor motoare electrice Mercedes. “Unitățile de producție din România sunt o parte importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale Mercedes-Benz Cars la nivel global. Fabricile sunt acum utilizate la capacitate maximă. Pentru viitoarea aliniere a fabricii suntem în prezent, în faza de plan, cu viziune spre schimbarea portofoliului de produse și efectele acestora”.

 Mercedes-Benz va produce motoare electrice în România

Investițiile încep în ianuarie 2023. Vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă

În cursul anului viitor, la fabrica din Sebeș va fi construită o nouă hala de producție. Investiția Mercedes Benz AG este estimată la 134 milioane de euro. Astfel, constructorul german va asigura peste 526 de noi locuri de muncă și va genera aproximativ 500.000 de unități pe an. „Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.

 Mercedes-Benz va produce motoare electrice în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *