• Eco

Iveco va produce și va comercializa vehicule electrice cu baterii (BEV) și vehicule electrice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen (FCEV) sub marca proprie. Urmarea achiziționării totale și exclusive a companiei dezvoltate alături de Nikola Corporation, în Germania.

Primele unități ale camioanelor Iveco cu pile de combustie vor fi livrate în diferite țări. Printre care se nămăr Franța, Elveția și Germania la sfârșitul anului 2023. Planificarea fiind făcută în cadrul proiectului european H2Haul, cofinanțat de Clean Hydrogen Partnership. Acesta vizează accelerarea implementării soluțiilor pe bază de hidrogen în industria transportului comercial și facilitarea pieței camioanelor cu pile de combustie la scară largă, în următorii ani.

Iveco va comercializa vehiculele electrice și cu hidrogen sub marca proprie

Ambele vehicule, BEV și FCEV, sunt produse în unitatea de producție din Ulm, Germania, a Iveco Group.

Camioanele Iveco BEV au o autonomie de până la 500 km. Vehiculele permit o gamă variată de aplicații regionale și chiar parcurgerea unor distanțe mai mari. Printre altele se numără și posibilitatea de încărcare în timpul de odihnă obligatoriu.

Iveco investește în camioanele viitorului


Camioanele cu pile de combustie alimentate cu hidrogen au o autonomie de până la 800 km. Cu un timp de realimentare rapid, de sub 20 de minute, ele sunt soluția perfectă pentru distanțele lungi, în transportul comercial greu. Datorită autonomiei mai mari decât cea a unui vehicul electric, camionul cu hidrogen va fi foarte util pentru transportul pe distanțe lungi cu emisii zero.

Iveco este o marcă a Iveco Group N.V. și proiectează, produce şi comercializează o gamă largă de vehicule comerciale uşoare, medii şi grele, camioane off-road şi vehicule pentru aplicaţii, precum misiuni off-road. În plus, brandul Iveco Astra construieşte camioane off-road, autobasculante rigide şi articulate, precum şi vehicule speciale.

Sursă foto: www.iveco.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *