• Eco

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe durata ciclului de viață al acestora până la sfârșitul acestui deceniu. UE încearcă să ajungă la un acord asupra unui termen limită de 2035. Scopul fiind de a pentru a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili. Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului.

Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului

Drept urmare, constructorii auto iau măsuri vehemente în această direcție. Fiind impulsionați, totodată, de apetitul consumatorilor finali pentru achiziționarea mașinilor electrice și hibride. Iată câteva exemple de investiții ale giganților auto:

Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului

Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului

Mercedes investește miliarde de dolari în fabricile de vehicule electrice

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, a relatat revista Automobilwoche. În timp ce constructorul auto se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile. Mercedes a declarat că va fi gata să treacă la vehicule electrice până la sfârșitul acestui deceniu. „Investim o sumă de trei cifre de milioane de euro pentru fiecare uzină pentru această perioadă de pregătire.”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer. Aceste investiții vor fi la uzinele din Beijing, Rastatt din Germania și Kecskemet din Ungaria. Modernizarea are ca scop reducerea consumului de energie și de apă, precum și a dependenței sistemului de vopsire de gaz, spre deosebire de energia fără emisii de carbon. Mercedes este pregătită să reacționeze la orice alte schimbări în mediul de reglementare.

Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului

Volkswagen anunţă un plan de investiţii de 193 de miliarde de dolari

Volkswagen a anunțat că intenționează să investească 180 de miliarde, între 2023 și 2027. Mai mult de două treimi dintre acestea având ca țintă „electrificarea și digitalizarea”. Gigantul auto german a afișat la începutul acestei luni un profit operațional pentru întregul an 2022 de 22,5 miliarde de euro, în creștere cu 13% față de anul precedent. CEO-ul Oliver Blume a declarat că Volkswagen „a stabilit obiective clare și ambițioase și a luat deciziile necesare pentru a eficientiza procesele” în 2022. În timp ce anul 2023 va fi „decisiv” pentru executarea obiectivelor strategice ale grupului.

Giganții auto investesc masiv în mașinile viitorului

Mitsubishi plănuiește să vândă doar vehicule electrice și hibride

Grupul japonez Mitsubishi Motors Corp intenționează ca până la mijlocul următorului deceniu să vândă doar vehicule electrice și hibride. Compania va accelera strategia de electrificare pentru a rămâne competitiv pe piețele sale cheie, transmite presa străină. Investițiile totale se vor ridica la peste 10 miliarde de dolari până în anul fiscal 2030. Mitsubishi face parte din alianța Renault – Nissan. Are ca obiectiv lansarea a 16 noi modele pe plan global în următorii cinci ani. Drept urmare, la începutul anului, Mitsubishi a anunțat că va lua în considerare o investiție în noua divizie de vehicule electrice a Renault. Ponderea modelelor alimentate exclusiv cu baterii și a celor hibride în rândul mașinilor vândute în Europa va ajunge la 98%, față de ținta anterioară, de 75%.

Sursă foto: Envato Elements


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *