• Rutier

Denis Le Vot, directorul general al Automobile Dacia a anunțat că marca românească, parte a grupului Renault, va participa la ediția din 2025 Dakar, cel mai cunoscut și dificil raliu. Reamintim că aceasta nu este prima provocare a mașinilor românești. În trecut, Dacia a mai participat la competiții dificile precum raliul Aïcha des Gazelles sau cursa pe zăpadă și gheață Trofeul Andros.

Sunt mândru să vă anunț că Dacia se alătură aventurii Dakar. Probabil vă întrebați de ce se implică Dacia în sporturile cu motor și, mai ales, într-o astfel de cursă legendară. Veți vedea că avem foarte multe motive întemeiate. Dacia este marca vremurilor. A devenit la modă pentru că este în pas cu posibilitățile clienților din ziua de astăzi. Lumea s-a schimbat: materiile prime și energia s-au scumpit, inflația a crescut. Toate acestea fac ca mașinile să fie tot mai costisitoare. De aceea Dacia, care înglobează ceea ce este esențial, este o alegere inteligentă și în concordanță cu așteptările clienților prin cel mai bun raport calitate/preț.”, a declarat Denis Le Vot.

Dacia participă la raliul Dakar
Denis Le Vot (centru), Sebastian Loeb (stânga),
Cristina Gutiérrez (dreapta)

Denis Le Vot: “Nu participăm de dragul participării”

CEO-ul global al mărcii Dacia nu a oferit informații legate de mașina cu care va participa la raliul Dakar sau despre platforma tehnică folosită, însă a anunțat cei doi piloți care vor conduce mașinile Dacia. Este vorba despre Sebastian Loeb, multiplu campion Mondial în World Rally Championship, si Cristina Gutiérrez, care în 2021 a fost prima femeia câștigătoare a unei etape din raliul Dakar. „Nu participăm de dragul participării. La Dacia facem alegeri bune. Am lucrat din greu pentru a aduce acești piloți. Nu ne ducem acolo să terminăm pe locurile 5 – 6. Nu ăsta este obiectivul nostru”, a declarant Denis Le Vot.

Dacia va participa la Dakar 2025 în categoria T1+, până atunci Sébastien Loeb și Cristina Gutiérrez Herrero vor concura oficial pentru echipa Dacia în fazele de testare din 2024.

“Dakar Future” – cursa de ieri nu seamănă cu cea de azi!

Tehnologie avasata, noi soluții de mobilitate, aventură și o provocare continuă. Acestea sunt caracteristicile principale ale celebrului Dakar, după cum consideră șeful global Dacia.

Dacia participă la raliul Dakar

„Dakar-ul de ieri nu seamănă cu Dakar-ul de astăzi, printre altele fiind importantă mobilitatea cu emisii scăzute. Acest angajament are un nume: Dakar Future. Aceasta este și misiunea Dacia. Noi nu dezvoltăm doar mobilitatea accesibilă a viitorului, ci și pe cea cu emisii scăzute, pornind de la GPL până la combustibilii sintetici. În cazul nostru, aceștia sunt dezvoltați de liderul mondial Aramco.”, consideră Denis Le Vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *