• Rutier

Cele două companii deschid astfel calea către mobilitatea pe distanțe lungi. Air Liquide și Iveco Group au inaugurat prima stație cu hidrogen de înaltă presiune din Europa, la Fos-sur-Mer, Marsilia.

Stația de la Fos-sur-Mer face parte din proiectul HyAMMED (“Hydrogène à Aix-Marseille pour une Mobilité Ecologique et Durable”), sprijinit prin finanțare franceză.

De asemenea, este parte componentă și din proiectul H2Haul. Proiectul european este cofinanțat de Clean Hydrogen Partnership, prin intermediul căruia se contribuie la strategia Uniunii Europene “Green Deal and Hydrogen”.

În cadrul acest proiect, Air Liquide și IVECO s-au numărat printre primii parteneri cu inițiativă.

Strategia devine realitate

În viitor se va instala și o a doua stație de mare capacitate (700 bar, 2 tone/zi) dedicată vehiculelor grele. Aceasta va fi instalată la Salon-de-Provence. Scopul este de a alimenta cu hidrogen o potențială flotă de 50 de camioane IVECO, începând cu anul 2025, în cadrul proiectului R’HySE.

Erwin Penfornis, Vice-President Hydrogen Energy World Business Line, Air Liquide:

Air Liquide și Iveco Group au inaugurat prima stație cu hidrogen de înaltă presiune

„Pentru a încuraja utilizarea pe scară largă a hidrogenului, trebuie să creăm în mod colectiv condițiile necesare pentru ca acest sector să se dezvolte. Este imperios necesar să se dezvolte o rețea de stații de mare capacitate suficient de densă pentru a permite producătorilor de vehicule și operatorilor de transport să se angajeze în această tranziție. Proiectul HyAMMED face parte din această abordare. Este un prim pas decisiv și reprezintă startul unei ambiții mai mari pe care o împărtășim cu partenerul nostru IVECO.”

Gerrit Marx, CEO, Iveco Group:

Air Liquide și Iveco Group au inaugurat prima stație cu hidrogen de înaltă presiune

„Strategia noastră pentru o mobilitate este din ce în ce mai sustenabilă. Se bazează pe o abordare neutră din punct de vedere tehnologic. Mobilitatea pe bază de hidrogen este un element cheie pe această cale. De fapt, aceasta oferă o soluție esențială pentru aplicațiile vehiculelor comerciale cu consum mare de energie, cum ar fi transportul pe distanțe lungi. Astăzi am demonstrat că dispunem de toate capacitățile, vehiculele, cât și stațiile, pentru a pune în circulație un adevărat ecosistem de mobilitate pe bază de hidrogen. Strategia devine realitate. Iar noul nostru model GATE – Green & Advanced Transport Ecosystem (Ecosistem de transport verde și avansat) va permite accesul la vehiculele alimentate cu hidrogen. Etapa de astăzi ne permite să consolidăm și mai mult parteneriatul strategic și fundamental cu Air Liquide. Un lider pe scena internațională a tranziției energetice care la fel ca Iveco Group, lucrează pentru a promova o societate mai durabilă.”

Sursă foto: linkedin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *