• Știri

Din indicatorii tehnico – economici reiese ca obiectivul varianta ocolitoare a orasului Mangalia va costa 123,25 milioane de lei.

Traseul va avea o lungime de aproape 8 kilometri, latimea platformei va fi de 10 metri. Pe tronson vor fi doua noduri rutiere, trei noduri rutiere, trei intersectii la nivel de cale ferata si un pasaj cuprins in nodul rutier. Structura rutiera este dimensionata pentru o sarcina de 11.5 tone.

Durata de realizare a investitiei este de 18 luni, iar banii pentru finantarea proiectului vor veni din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana, dar si de la bugetul de stat.

Prin varianta ocolitoare se vor realiza descongestionarea traficului din Mangalia, reducerea degradarii si a uzurii arterelor existente in oras din cauza suprasolicitarilor cauzate de traficul greu, reducerea degradarii cladirilor din cauza trepidatiilor, reducerea semnificativa a poluarii mediului, realizarea legaturilor intre retelele de transport care atrag fluxuri de marfuri. adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *