5 aprilie 2022
  • Fără categorie

5dac6eb23-3e10-4ab7-983f-9f2b6c364a11 (002)

O aeronava cargo DHL Express a plecat în această dimineață, 5 aprilie, de pe Aeroportul Malpensa din Milano cu destinația Aeroportul Henri Coandă din București. Aeronava transportă 21 de tone de alimente donate de către angajații SEA, grupul care operează aeroporturile din Milano, pentru refugiații ucraineni din România.

Alimentele sosite pe Aeroportul Henri Coandă au fost transferate în 3 camioane sub supravegherea voluntarilor SEA, a DHL Express Romania și a Băncii pentru Alimente București, urmând să fie livrate la adăposturile Asociația Mladita, Asociația Inimi Nobile și Asociația Casa Shalom, unde sunt găzduiți 240 de refugiați ucraineni care au fugit din Ucraina din cauza războiului.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul operațional și coordonarea Federației Europene a Băncilor de Alimente (FEBA).
Este a doua inițiativă a Grupului SEA, în colaborare cu Progetto Arca, care pe 23 martie a trimis un prim transport format din 3 camioane și 1 microbuz însoțit de 11 angajați SEA care au parcurs aproape 4000 km, 1900 km pe sens, pentru a ajunge la Siret, la granița României cu Ucraina. La Siret au livrat alimente, haine și alte bunuri de primă necesitate, care fuseseră colectate la Milano de către Fondazione Progetto Arca. Cele 3 camioane au transportat 150 de paleți care conțineau un total de 50 de tone de bunuri. Călătoria a durat aproximativ 4 zile.
DHL Express Italia sprijină “SOS Villaggi dei Bambini” printr-o strângere de fonduri voluntară în rândul angajaților săi. ‘SOS Villaggi dei Bambini’ este cea mai mare organizație din lume dedicată sprijinirii copiilor care nu au familie sau se află în situații de risc familial. De asemenea, DHL Express Italia oferă sprijin pentru “Weworld”, o organizație italiană independentă care activează în 25 de țări și care se concentrează pe proiecte privind cooperarea pentru dezvoltare și ajutor umanitar în vederea garantării drepturilor celor mai vulnerabile comunități.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *