1 martie 2017
  • Rutier
  • Știri

locuri_de_munca_dacia_renault111111111111

Salarii mărite la Dacia! Conflictul dintre sindicatul și managementul companiei Dacia s-a încheiat. Angajații au primit măriri de salariu și alte beneficii, precum bonuri de masă și o primă anuală. La începutul conflictului, sindicatele au cerut o creștere a salariului brut cu 450 de lei, iar managementul Dacia propusese 90 de lei. În acest context, sindicatul a amenințat că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș cu privire la declanșarea unui conflict de muncă.
În cele din urmă, s-a ajuns la un acord între Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia, care au pus bazele unui nou contract colectiv de muncă.
S-a convenit creşterea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 de lei, începând cu 1 ianuarie, sumă completată de o creştere de 80 de lei, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de 1.450 de lei brut, acordată în luna mai. Totodată, valoarea tichetului de masă va creşte la 12 lei, din luna aprilie, şi la 15 lei (valoarea maximă), începând din luna octombrie.

Ce spun oficialii Dacia

Automobile Dacia construieste cinci tipuri de motoare, atit pe benzina cit si Diesel.

„În ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 și în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 RON brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, se arată într-un comunicat al Dacia.
Oficialii companiei mai precizează că obiectivul Grupului Renault în România este acela de a „păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *