6 septembrie 2010
  • Știri

Eforturile depuse de Renault pe segmentul vehiculelor electrice ar urma sa se concretizeze incepand cu 2015. Pana atunci, constructorul francez va fi capabil sa produca un numar de 200.000 de vehicule electrice pe an, informatia fiind deja confirmata de surse din interior.

Se pare ca cea mai mare pondere o va avea modelul electric Zoe, asteptat sa debuteze pe piata in 2012 si sa ascunda sub caroserie o platforma modificata a actualului Clio. Mignonul electric va insuma aproximativ 150.000 de comenzi pe an, in 2015, ceea ce justifica oarecum aspiratiile de volum ale constructorului francez.

Renault mizeaza insa si pe subventiile oferite de stat clientilor de modele ecologice, ceea ce ar aduce si mai multi clienti in showroom-urile sale.

In aceste conditii, in urmatorii cinci ani, productia modelelor electrice ar urma sa insumeze 5% din totalul vehiculelor asamblate de Renault la nivel mondial, in decursul unui an. Constructorul francez a refuzat sa comenteze pe marginea acestor informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *