30 iunie 2022
  • Feroviar

 

30ecartament

CFR Infrastructură anunță că în Portul Galați, feroviarii continuă lucrările de reparații, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Cale Largă – Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 km, dintre care 3,58 km linie cu ecartament larg.
În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova (CFM).
Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galați, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990 – 2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina.
Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 km, va avea un impact economic important, atât prin creșterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar și a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM).
Lucrările din Portul Galați sunt executate de SRCF Galați, în regie proprie – L1 Galați, L3 Buzău, L4 Focșani, L2 Brăila și SRLU Buzău -, pe două șantiere:
►Linia CF Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (3,58 km) – ecartament larg
►Linia CF Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) – ecartament normal

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *