7 noiembrie 2011
  • Știri

„Nu putem prin ordonanta simpla (sa fie adoptate modificarile – n.r.) pentru ca este vorba de lege organica, deci propunem un proiect de lege in Parlament. Sper sa finalizam cat de curand proiectul, pentru ca Parlamentul e in vacanta si in procedura de urgenta cerem sa se discute in Parlament. (…) Legea trebuie adoptata mai intai in Guvern. Proiectul este pe site-ul ministerului si sper sa fie finalizat cat de curand la nivelul Guvernului. Este un comitet interministerial care a cazut de acord de principiu. Va fi adoptat de Guvern in vara aceasta”, a afirmat ministrul.

Borbely a precizat ca, desi se doreste discutarea legii in Parlament in regim de urgenta, nu s-a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinara a Legislativului.

Proiectul noii taxe a fost publicat de Ministerul Mediului. Aici puteti citi principalele idei.

„Se vor returna banii pentru toti cei care au platit mai mult ca urmare a acelei componente noi care ne-a obligat in urma deciziei Curtii Europene ca la prima vanzare, la masinile care sunt inmatriculate inainte de 2007, cumparatorul sa plateasca taxa de prima inmatriculare. Aceasta este pozitia ministerului”, a subliniat Borbely.

Ministrul a mai spus ca cei care au platit in plus fata de noul nivel al taxei de poluare ce urmeaza sa fie reglementat vor primi diferentele inapoi, in functie de solicitari. 0-100.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *