8 decembrie 2013
  • Știri

Astfel, in perioada ianuarie-iunie 2013, un numar de 16 romani au optat pentru marca Lancia, in aprilie si mai fiind inmatriculate cele mai multe exemplare, respectiv cate patru, precizeaza Agerpres.
Pe locul urmator s-a clasat modelul Lexus, cu 15 unitati nou inmatriculate in Romania, dintre care opt exemplare cu fost consemnate numai in ianuarie.

Pe podium au urcat si posesorii de Jaguar, cu 14 unitati (cate cinci inregistrate in lunile ianuarie si iunie). La o distanta semnificativa, se inscriu marcile Bentley, JEEP si Subaru, cu cate sase exemplare.

Conform statisticii oficiale, in primul semestru al anului, au fost inmatriculate cate cinci exemplare noi de Ferrari si Smart, in timp ce modelele Maserati si Lada sunt consemnate cu cate patru unitati.

Pe lista marcilor rare nou inregistrate la DRPCIV se mai afla, in primele sase luni ale anului 2013: Infiniti si Alfa Romeo (cate trei exemplare), Quattro, ARO, Aston Martin si Cadillac (cate doua unitati), si Lamborghini, Daewoo, GWM si Bufori (de la Bufori Motor Car Malaesia) – cu cate o unitate.

La sfarsitul anului trecut, parcul auto national era de 4.485.148 unitati, din care 31,6% apartinea marcii Dacia, urmata de marcile germane Volkswagen si Opel, potrivit Directiei de Inmatriculari. Practic, in intervalul 2008-2012, s-a inregistrat o crestere de 27% a parcului auto din Romania, media anuala fiind de 6%.

Din totalul consemnat, mai mult de jumatate dintre masini (55%) erau mai vechi de 10 ani, in paralel observandu-se un proces de invechire continua a parcului auto (de la 10 la 12 ani).

Orasul cu cele mai multe masini mai vechi de zece ani in parcul auto este Bucuresti, cu peste 400.000 de unitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *