• uncategorized

Bogdan Constantinescu

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a intalnit, in luna noiembrie, cu consulul general al Republicii Turcia la Constanta, Ali Bozcaliskan. Oficialul turc impreuna cu atasatul comercial Sezen Leventoglu si presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri turci din Dobrogea, Zeki Uysal au avut o serie de discutii cu municipalitatea pe marginea oportunitatilor de investitii in zona orasului Mangalia.
In aceeasi zi, edilul a primit vizita unor investitori privati din Italia, interesati să dezvolte o afacere la Santierul Naval „2 Mai” Mangalia. Cristian Radu a adresat, de altfel, printr-o corespondenta speciala, invitatia de a vizita orasul tuturor ambasadelor, reprezentantelor si misiunilor straine din Romania, in scopul atragerii de investitori din tarile pe care acestea le reprezintă.
“Pana anul trecut nu a existat o gandire unitară in ceea ce priveste dezvoltarea investitiilor straine in Mangalia. Ca municipalitate, incercam sa dezvoltam paleta de servicii pe piata locala a muncii, iar acest lucru sa se reflecte asupra cetatenilor prin crearea locurilor de munca la nivel macro-economic. Speram ca prin investitii straine sa acoperim tot acest deficit, intr-un viitor cat mai apropiat. Din partea administratiei, exista toata deschiderea in aceasta directie si lucrăm la un pachet de masuri administrative si financiare prin care să atragem investitori in zona Mangalia”, a declarat primarul Cristian Radu, in urma discutiilor purtate cu investitorii străini.
Santierul Naval „2 Mai Mangalia” (unitate cu capital majoritar de stat) are ca obiect principal de activitate administrarea participatiilor la compania mixtă romano-coreeană „Daewoo – Mangalia Heavy Industries”. In secundar, desfăsoară si alte activităti, precum: administrarea terenului pe care isi desfăsoară activitatea DMHI, fabricarea de elemente din metal si comert cu ridicata, in cooperare cu firme private.
In primul semestru al anului 2012, compania a realizat veniturile totale in valoare de 3.722.308 lei, cu 46,21% mai mici decat in acelasi interval din 2011. Profitul brut a fost de doar 46.092 lei, fiind inferior cu 87,70% celui din perioada similară a anului precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *