6 aprilie 2016
  • Știați că

dacia11

Potrivit raportului de ţară publicat de Comisia Europeană  în martie 2016, mai puţin de jumătate din forţa de muncă din România (46%) posedă abilităţi digitale suficiente, faţă de 72%, în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.
Grupul Renault România încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Astfel, între 6 aprilie şi 6 mai, instituţii de învăţământ, ONG-uri și asociații situate în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti şi Ilfov, pot accesa proiectul Dublu click pe educaţie cu Renault al Grupului Renault România, creat în parteneriat cu asociaţia Ateliere Fără Frontiere.
Grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, universităţi, muzee, biblioteci, din sistemul de stat, dar şi organizaţii nonguvernamentale, care activează în comunităţi defavorizate, au şansa de a beneficia de echipament informatic (500 de desktop-uri și laptop-uri), donat de Grupul Renault România. Acestea vor fi utile activităţilor educaţionale, de formare profesională sau integrare socială, derulate de către instituţiile de profil.
Echipamentele sunt recondiţionate de persoane în mare dificultate şi reintegrate pe piaţa muncii, angajate la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere.

Cei interesați se pot înscrie pe platformele online dedicate proiectului, educlick.ro şi daciagroup.com, printr-un formular personalizat. Fiecare aplicant va înscrie un proiect de educaţie, pentru implementarea căruia îi sunt necesare echipamente informatice. De asemenea, formularul trebuie să cuprindă informaţii despre instituţia respectivă.
La finalul înscrierilor, un juriu format din reprezentanţi ai Grupului Renault România, Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere şi parteneri independenți va analiza toate proiectele și va decide, pe baza unor criterii obiective, care vor fi instituţiile câştigătoare.
11.000 de copii din Argeş şi Dâmboviţa au beneficiat de material informatic, prin proiectul de Solidaritate digitală, promovat de Grupul Renault România şi Ateliere fără Frontiere, în decembrie 2014. Grupul Renault a donat către 20 de instituţii de învăţământ (grădiniţe, şcoli şi licee) şi opt organizaţii nonprofit, câștigătoare, 320 de echipamente echipamente IT, calculatoare şi laptopuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *