• Rutier


Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut publice cifrele proiectelor de infrastructură ce vor fi dezvoltate prin finanțare europeană. Astfel, aproximativ 4,5 miliarde de euro sunt destinate construcției de autostrăzi și drumuri expres în România. Bani europeni pentru construirea de autostrăzi și drumuri expres.

Bani europeni pentru construirea de autostrăzi și drumuri expres

Autostrada Sibiu – Pitești, drumul de mare viteză Pitești – Craiova și extensia magistralelor de metrou București sunt prioritare. Precum și complexul feroviar metropolitan București, trenuri metropolitane, dezvoltarea și modernizarea porturilor dunărene strategice, precum și a portului Constanța.

Proiecte de infrastructură dezvoltate prin “Programul Transport 2021–2027”

În perioada martie – iunie 2023 urmează lansarea a 13 apeluri de proiecte destinate investițiilor în infrastructura rutieră și feroviară. Precum și a dezvoltării mobilității sustenabile în nodurile urbane și infrastructurii navale.

„Banii europeni pe care îi avem la dispoziție în acest moment pentru infrastructura de transport sunt de aproape 18 miliarde de euro. Programul are cea mai mare alocare dintre toate programele aferente perioadei 2021 – 2027. 9,62 miliarde de euro îi vom putea investi în autostrăzi, căi ferate, transport urban sau extinderea căilor navigabile. Apelurile pentru proiecte se vor deschide în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Pentru 2023 sunt programate 13 apeluri de proiecte. Acestea însumează 9,4 miliarde de euro, alte două apeluri urmând a fi lansate anul viitor. Proiectele pe care le putem finanța din acești bani vor construi un fundament solid pentru redresare economică și dezvoltare pe termen lung. Implicit pentru reducerea decalajelor de dezvoltare față de alte state membre ale Uniunii Europene.

Bani europeni pentru construirea de autostrăzi și drumuri expres

Fondurile europene reprezintă unica noastră sursă pentru finanțarea marilor proiecte. Am beneficiat de ele și astăzi mergem împreună pe autostrada Arad-Timisoara-Lugoj, Sebes-Turda și Sibiu-Orăștie. Mai departe, oportunitățile pentru acest sector sunt mai multe ca niciodată. Capacitatea de absorbție și creșterea ritmului de implementare a proiectelor rămâne marea noastră provocare”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Bani europeni pentru construirea de autostrăzi și drumuri expres

Cifrele publicate de Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)

Principalul obiectiv al Programului Transport este recuperarea decalajului de dezvoltare a infrastructurii de transport a României, asigurând, în același timp, atingerea obiectivelor europene de reducere a emisiilor de carbon și transferul spre o mobilitate durabilă și sigură. Separat de Programul Transport 2021– 2027, România beneficiază de investiții strategice importante și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Resursele financiare alocate sunt de aproximativ 7,6 miliarde de euro și vor acoperi o parte din necesarul total de investiții la nivel național, astfel încât, pentru a le maximiza impactul, aceste resurse vor fi direcționate către acele intervenții capabile să genereze cea mai mare valoare adăugată în conformitate cu strategiile naționale și ale blocului european”, potrivit MIPE.

Bani europeni pentru construirea de autostrăzi și drumuri expres


Rezultatele așteptate sunt: 632 km drumuri noi sau reabilitate, 488 km căi ferate noi sau reabilitate, 223 infrastructuri pentru combustibili alternativi (puncte de realimentare/reîncărcare), 3.390 km – lungimea totală a drumurilor dotate cu elemente de siguranță rutieră. Dar și 16 gări și halte feroviare noi sau modernizate, 40 de trenuri achiziționate, 12 km linii noi de tramvai și metrou, 66 km linii de tramvai și metrou reconstruite sau modernizate (FC) ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *