29 mai 2021
  • Aerian

avion

Pe 29 mai a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue Air. Cursele sunt efectuate cu o aeronavă tip Boeing 737-8 MAX și au două frecvențe săptămânale – marți și sâmbătă –, astfel:

IAS 18:20 LHR 19:35 / LHR 20:25 IAS 01:30 (orele locale de aterizare/decolare)

Biletele pentru noua destinație sunt disponibile în sistemul online – https://bit.ly/3nwseSt – și au prețuri ce pornesc de la 19,99 euro/segment. Toate rezervările includ opțiunea de schimbare gratuită a datelor de zbor.

Heathrow este unul dintre cele mai importante aeroporturi din lume, atât din punct de vedere al traficului de pasageri, cât și din punct de vedere al diversității conexiunilor aeriene. Astfel, pasagerii care aleg să călătorească de la Iași la Londra Heathrow au acum posibilități multiple de conexiune atât în Europa cât și intercontinentale.

„Iașul prinde aripi până la Londra! Avem de astăzi o legătură directă cu cel mai mare aeroport din Europa – Heathrow International Airport – și, astfel, conectăm Iașul cu metropolele europene și chiar transcontinentale”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

„Suntem încântați să lansăm primul serviciu ultra-low-cost direct de la Iași la Londra Heathrow, cel mai important aeroport din Marea Britanie și unul dintre cele mai bine conectate hub-uri din Europa și din lume și să oferim clienților noștri din Iași legături fiabile cu 14 destinații-cheie interne și internaționale. Blue Air își va continua expansiunea de pe Aeroportul Iași odată cu deschiderea unei bazei permanente în vara anului 2022, ceea ce va însemna opțiuni de călătorie mai bune, la prețuri accesibile pentru clienții noștri din Iași. Pentru anul viitor avem în plan operarea unor zboruri directe din Iași către destinații precum Barcelona, Roma, Paris – Charles de Gaulle”, a spus Krassimir Tanev, director comercial Blue Air.

„Sperăm ca această nouă rută se va bucura de aprecierea pasagerilor ieșeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Fără îndoială, o astfel de conexiune va ajuta la dezvoltarea aeroportului”, a spus Vasile Stoicea, director general provizoriu al RA Aeroportul Iași.

La decolarea spre Heathrow, noua aeronavă Blue Air, prezentă pentru prima dată pe Aeroportul Iași, a primit tradiționalul botez cu ajutorul autospecialei de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.